Voordelen en nadelen van een boxspring

Voordelen en nadelen van een boxspring

Als je in een goed hotel overnacht, is de kans groot dat je op een boxspring slaapt. Deze bedden worden veel verkocht, maar waarom? Is het het ligcomfort, of de ondersteuning die zo’n bed je biedt? Hieronder lees je meer over waar je op moet letten bij het uitkiezen van de beste boxspring en waarom bedden vergelijken loont.

Voordelen

Een boxspring, samen met een goed matras, geeft inderdaad een hele solide ondersteuning aan je lichaam en het ligcomfort is erg goed. Als je graag nog even een boekje lees voor je gaat slapen: de meeste varianten zijn elektrisch verstelbaar, dus met één druk op de knop zit je rechtop of lig je plat. Ook vinden veel mensen de natuurlijke hoogte van een boxspring fijn, omdat in- en uitstappen daardoor makkelijker is dan bij een normaal bed.

Een ander voordeel is dat je er altijd eentje vindt die past bij je inrichting, omdat er zo’n verscheidenheid aan kleuren, designs en materialen bestaat. Zo kun je doorgaans zelf je eigen bed samenstellen, helemaal naar jouw wens. Wat ook fijn is aan een boxspring is dat je, door de constructie, altijd verzekerd bent van goede ventilatie. Dit draagt bij aan je gezondheid en een goede nachtrust. Tot slot doe je een duurzame en economisch verstandige aankoop; het matras moet na een jaar of 10 wel vervangen worden, maar de boxspring zelf kan makkelijk 25 jaar mee.

Nadelen

Overal zitten nadelen aan vast, hoe klein ook en voor boxsprings geldt datzelfde. Zo is de stoffering wat moeilijker schoon te houden. Als je dus allergisch bent voor bijvoorbeeld huisstofmijt, loont het om daar een speciale overtrek voor te kopen. Ook zijn vlekken en vegen moeilijker te verwijderen van bekleding. Sommige mensen ervaren een te hoog verend vermogen bij het omdraaien of in- of uitstappen, dit komt omdat én het matras veert, én de boxspring zelf.

Lees tip:  Overzetplinten bestellen kan echt iedereen

Een ander nadeel is dat het bed nogal groot is en dus veel ruimte in je slaapkamer inneemt. Let er tenslotte ook op dat een boxspring weliswaar uit onderdelen bestaat, maar dat ook die onderdelen behoorlijk aan de maat zijn. Zorg er dus voor dat de boxspring in je slaapkamer kan komen en gemonteerd kan worden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *