Verzwaringsdeken

Een gemiddeld persoon heeft dit maar liefst 7,5 uur nodig. Slaap natuurlijk! Gemiddeld slapen we 32 jaar van ons leven, wat inhoud dat wij ongeveer een derde van ons leven doorbrengen met onze ogen dicht. Hoeveel we ook houden van dit dagelijkse momentje, soms is het geen feest. We kennen allemaal wel slapeloze nachten waarin onze hersenen overuren draaien, of dat ons lichaam simpelweg rusteloos is, of dat we gewoon simpelweg niet in slaap vallen. Wanneer dit een keer in de zoveel tijd voorkomt, vormt dit vaak voor niemand een probleem. Echter wanneer dit vaker voorkomt is dit heel vervelend. Voor het krijgen van een goede slaap en daarmee een goede nachtrust is er een hele handige tip; een verzwaringsdeken! Maar wat is dat eigenlijk en waarom zou je er een moeten aanschaffen? 

Wat is het? 
Een verzwaringsdeken is zoals de naam al doet vermoeden en deken waarin extra gewicht is toegevoegd (voor volwassenen weegt dit deken gemiddeld tussen de 5 en 15 kilo). Het toevoegen van extra gewicht heet ook wel "Deep pressure stimulation". Dit is een therapeutische techniek die bewezen is om te helpen bij het verlichten van de pijn, het verminderen van angst en het verbeteren van de stemming. Zo laten verschillende onderzoeken zien dat door het toevoegen van gewicht, de druk op het lichaam groter wordt, waardoor het zenuwstelsel meer ontspannen raakt. Bovendien zijn er ook verschillende onderzoeken die bevestigen dat naast slapeloosheid ook klachten bij aandoeningen zoals autisme en ADHD door zo een deken kunnen worden verminderd. Kortom, misschien wel genoeg redenen om een dit fenomeen aan te schaffen. 

Waar koop je dit 
Er zijn verschillende sites die verzwaringsdekens verkopen. Het is echter wel van belang dat bij de aanschaf van een zo een verzwaard deken wordt gelet op de betrouwbaarheid van het product en dus niet enkel op de prijs. Zo krijg je bijvoorbeeld bij hanacompany voor een betaalbare prijs een dekbed dat ontwikkeld is met uiterste precisie. Het gewicht dat is toegevoegd aan deze deken bestaat niet uit vulling zoals polypropyleen plastic of katoen, maar uit microparels. Deze microparels zijn speciaal ontwikkeld om de warmte goed te geleiden. Zo krijgt u het nooit te warm of te koud tijdens het slapen. Dat is dan ook de reden dat de verzwaringsdekens van hanacompany als beste zijn getest. Kortom, wilt je nu af van die slapeloze nachten en wil je daarvoor geen slaappillen slikken? Denk dan eens aan de aanschaf van een verzwaringsdeken!
Lees tip:  De onmisbare rol van de wasmand in het organiseren van je dagelijkse wasroutine

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *