Waar moet je op letten bij het kopen van een matras?

Er bestaan veel verschillende soorten matrassen, maar het belangrijkste is dat een matras aansluit bij jouw persoonlijke slaaphouding. Niks is vervelender dan niet uitgerust wakker worden door een slecht matras. Er bestaat niet zoiets als een perfect matras, dit is namelijk voor iedereen verschillend. Er zijn natuurlijk wel een aantal aspecten waar je rekening mee kan houden bij het kopen van een nieuw matras. Casba is een van mijn favoriete webshops waar je goede en betaalbare matrassen aan kunt schaffen.

Soorten matrassen

Bij de keuze voor een nieuwe matras kun je kiezen uit verschillende materialen. Een pocketvering matras bestaat uit kleine zakjes met stalenveertjes. Het zakje om de veer zorgt ervoor dat het stalenveertje zich individueel kan aanpassen zodat er een goede drukverdeling op het lichaam ontstaat. Verder koelt en ventileert een pocketvering matras goed. Een latexmatras heeft een kern van rubber. Dit matras is relatief warm, omdat rubber niet goed ventileert. Visco matrassen vormen zich naar je lichaam en bieden een goede ondersteuning. Een andere benaming hiervoor is traagschuim matras.

Het kiezen van het juiste matras

Bij het kiezen van een nieuw matras zijn er een paar aspecten om rekening mee te houden. Eén van de belangrijkste aspecten is je eigen lichaamsgewicht. Met jouw gewicht wordt de ideale hardheid van het matras bepaald. Als je minder dan 65kg weegt, dan zal een hard matras niet comfortabel liggen. Daarentegen zal een zacht matras niet comfortabel liggen voor mensen zwaarder dan 85kg. Naast gewicht is het ook aan te raden om te letten op druk verlagende eigenschappen. Hiermee kun je fysieke klachten voorkomen. Maar ook kan het juiste matras ervoor zorgen dat je huidige fysieke klachten sterk afnemen of weggaan. Verder is ook het ventilerend vermogen van een matras een belangrijke factor. Tijdens je slaap kan je wel tot een halve liter vocht verliezen. Een deel hiervan zal in je matras trekken. Een goed ventilerend matras zal dit afvoeren en buiten het matras laten verdampen.

Lees tip:  Visgraatvloer laten leggen? Bekijk de voordelen


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *