Verschillende soorten matrassen

Verschillende soorten matrassen

Vind jij dat het tijd is voor een nieuw matras? Dan heb je veel mogelijkheden waar je een keuze uit moet gaan maken, je hebt namelijk meerdere soorten matrassen met ieder hun eigen kenmerken en voor- en nadelen. De Been Slaapadviseurs in Etten-Leur vertelt welke soorten matrassen er allemaal zijn en welke kenmerken ze hebben. 

Pocketvering matrassen

Pocketvering matrassen zijn matrassen die zorgen voor veel comfort, voldoende ondersteuning en ze zijn ook nog eens betaalbaar. In een pocketvering matras zitten allerlei veertjes die afzonderlijk van elkaar kunnen bewegen, hierdoor kunnen ze dus je lichaam op iedere plek met de juist druk ondersteunen. Omdat deze matrassen populair zijn, zijn er veel verschillende soorten en merken. Hierdoor is het soms lastig om voor jou het ideale matras te vinden. 

Koudschuim matrassen

Een koudschuim matras wordt gemaakt van schuim met een heel open celstructuur, dit zorgt ervoor dat het matras goed vocht kan opnemen en dat het ook heel goed ventileert. Zelfs tijdens warme nachten zullen deze matrassen nooit zeer warm aanvoelen. Als je interesse hebt in een koudschuim matras, kies dan wel voor een matras waarvan de HR waarde tussen de 45 en 60 ligt. Een matras met een lagere waarde bevat zwakker schuim, dit is niet bevorderlijk voor het comfort en de isolerende functie. 

Latex matrassen

Latex matrassen hebben net zoals de koudschuim matrassen een hoge ventilerende functie, heel prettig voor tijdens warme nachten. De celwanden zijn verder ook erg veerkrachtig en elastisch, de contouren van uw lichaam wordt perfect gevolgd waardoor ze een goede ondersteuning hebben. Door de elasticiteit, zijn latex matrassen ideaal voor bijvoorbeeld verstelbare boxsprings

Lees tip:  Een tweede kans voor uw antieke meubels

Traagschuim matrassen

Je kent deze matrassen vast wel, als je er met je hand op drukt zal je je handafdruk tijdelijk erop zien staan. Traagschuim vormt zich geheel naar uw lichaamscontouren, hierdoor wordt het gewicht van je lichaam goed verdeeld waardoor je lichaam perfect ondersteunt wordt. 

Combispring matrassen 

Bij een combispring matras, wordt er een combinatie van uitstekend ventilerend schuim en veren gebruikt. Door de veren hebben deze matrassen een heel stabiele ligging, doordat er wordt gewerkt met verschillende veerdiktes wordt je lichaam actief ondersteund.Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *