Hoe kies je de juiste spiegel voor de slaapkamer?

Een spiegel in de slaapkamer biedt vele mogelijkheden. Want als je net ’s ochtends je nieuwe outfit bij elkaar hebt gezocht, wil je natuurlijk wel zien hoe die staat. Goede spiegels maken echt het verschil in een huis en in een kamer. Spiegels gaan lang mee, je koopt ze dus niet zo regelmatig. Daarom is het belangrijk dat je een goede overweging maakt zodat je er jaren plezier van kan hebben. 

Welke formaat spiegel past in de slaapkamer? 

De eerste vraag die je jezelf moet stellen is wat het doel is van de spiegel. Als je een kleine of een donkere slaapkamer hebt, dan kan het effect juist zijn om meer ruimte te creëren. Doordat het lijkt alsof er meer licht is krijg je het idee dat er ook meer ruimte is. Zodra je spiegels recht tegenover een raam plaatst heeft het nog meer effect in de kamer. Want via het spiegelbeeld zie je ook weer de buitenwereld, waardoor het lijkt alsof je een extra raam in je kamer hebt en dat in combinatie met het licht. 

Is de slaapkamer al voorzien van veel daglicht of heb je een hele grote slaapkamer? Dan kan je kiezen voor een kleinere en decoratiever model. Door gebruik te maken van een mooie lijst krijg je een mooie status in de slaapkamer. 

Wanneer kies je speciaal voor een passpiegel? 

Staat de kledingkast in de slaapkamer en heb je niet de luxe van een inloopkast? Dan is er vaak weinig ruimte over voor een spiegel. Juist dan is het handig om te kiezen voor een passpiegel, hij neemt namelijk weinig ruimte in. Een passpiegel staat bekend om zijn slanke en smalle vorm in combinatie met de lengte. Zo kan je hem eenvoudig naast de kledingkast hangen of naast de deur. Je hebt niet meer dan 50 centimeter nodig voor een goede passpiegel. 

Lees tip:  Ontdek de magie van horomia wasparfum voor een betoverende wasbeurt

Welke kleur lijst voor de spiegel kies je? 

Als je hebt gekeken welk formaat je wilt voor je nieuwe aanwinst, dan is het nog belangrijk om de juiste lijst uit te kiezen. Want je kan eigenlijk alle kleuren van de wereld kiezen, zowel in mat als in hoogglans. Zeker als je de lijst op maat laat maken dan heb je oneindig veel keuzes. Heeft jouw slaapkamer donkere tinten, zoals zwart? Kies dan ook voor een spiegellijst met donkere of zwarte tinten zodat je één geheel creëert in de slaapkamer. 

Heb je in jouw slaapkamer gekozen voor zilveren tinten? Dan staat een rvs lijst heel mooi. Er zijn ook zilveren lijsten zoals gladde, maar ook geborstelde versies. Met een lijst op maat kan je eigenlijk alle kanten op en juist met de kleur zilver kan je spiegels er echt uit laten springen. 

De decoratie van een spiegel is erg persoonlijk, maar eigenlijk is er geen foute keuze. Een goede keuze maken uit alle spiegels is een lastige keuze op zich, maar geeft je ook veel ruimte om te spelen met het interieur, met de lichtinval, met het optische formaat van de kamer en natuurlijk je eigen spiegelbeeld. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *