tapijttegels wilt kopen

5 tips voor als je tapijttegels wilt kopen

Tapijttegels zijn een mooie vorm van vloerbedekking voor de doe-het-zelvers die graag hun huis opknappen. Het is gemakkelijk te installeren en kan in veel verschillende patronen worden gelegd. Maar waar dien je op te letten als je tapijttegels wilt kopen? In deze blog geven we je vijf tips die je helpen bij het maken van een goede keuze.

Tip 1 Meet de ruimte op

Voordat je tapijttegels gaat kopen, zorg ervoor dat je volledig weet hoe groot de kamer is. Meten is weten. Als je de afmetingen van de kamer niet kent, zou je weleens kunnen eindigen met te veel of te weinig tegels. Voel je vrij om legadvies te vragen bij de leverancier, ze staan ​​je vast en zeker graag bij.

Tip 2 Kies een goede kleur

De kleur van je tapijttegels heeft een grote impact op de uitstraling van de kamer. Donkere kleuren hebben de neiging de kamer kleiner te laten lijken, terwijl lichte kleuren de kamer juist groter doen lijken. Bovendien kan gekleurd tapijt de ruimte een speelse uitstraling geven, terwijl effen tegels een rustiger gevoel creëren.

Tip 3 Kies voor kwaliteit

Tapijttegels zijn er in vele soorten en maten. Goedkoop is vaak duurkoop. Hou rekening met de slijtvastheid, deze is erg belangrijk omdat het tapijt op termijn intensief belast wordt. Het is soms het beste om wat meer uit te geven voor een goede kwaliteit tapijttegels.

Tip 4 Denk na over het legpatroon

Tapijttegels mag je combineren, dus laat je creativiteit de vrije loop. Probeer bijvoorbeeld verschillende kleuren te combineren voor een levendig geheel. Bedenk wel dat een druk legpatroon snel te veel kan worden, zorg dus voor een goede balans of vraag hulp bij de leverancier.

Lees tip:  Slapen in een hotelbed

Tip 5 Kies een goede ondervloer

Een goede ondervloer is belangrijk om de levensduur van je tapijttegels te verlengen. Een slechte ondervloer kan leiden tot ongelijkmatige slijtage en beschadigingen. Er zijn verschillende soorten ondervloeren, elk met hun eigen voordelen en voorwaarden. Laat je adviseren.

Conclusie

Als je van plan bent om tapijttegels te kopen, hopen we dat onze 5 tips je hebben geholpen bij het maken van de juiste keuze. Denk aan de afmetingen, de kleuren, de kwaliteit, de legpatronen en de ondervloer. Uiteindelijk creëer je met tapijttegels een fantastische uitstraling in jouw huis. Ga je aan de slag? Veel succes met het leggen van de tapijttegels.

Bron: Van Heugten Tapijttegels

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *