Tips voor het vinden van de perfecte boxspring

Het vinden van de perfecte boxspring tussen al die verschillende boxsprings is niet altijd even makkelijk. Het is je vast al opgevallen dat we te maken hebben met een enorm aanbod aan veel boxsprings die onderling ook nog heel erg verschillen. Hoe ga je dan het beste om met zo’n aanbod en hoe vind je dan wel die ene boxspring die perfect aansluit bij je wensen en verwachtingen? Met behulp van deze tips vind jij binnen no time de boxspring die bij jou aansluit!

Het kiezen van de onderdelen

Het is allereerst belangrijk dat je de juiste onderdelen van je boxspring kiest en deze samenvoegt. De basisonderdelen van een boxspring zijn de box, het matras, het topmatras en het hoofd- en voetbord. De box bestaat uit een gestoffeerd frame op pootjes met springveren. Vervolgens krijg je te maken met een matras dat vaak gevolgd wordt door een topmatras. Met een hoofd- en voetenbord maak je het geheel van de boxspring af. Al deze onderdelen zijn los te verkrijgen, maar zijn ook gezamenlijk te bestellen. De voorkeur van de meeste klanten ligt bij die tweede mogelijkheid.

Proefliggen op het juiste matras

Als we het hebben over het meest essentiële onderdeel van een boxspring, hebben we het natuurlijk al snel over matras. Het matras van de boxspring moet goed zijn en goed voelen, want dit is het punt waar jij op gaat liggen. Als je een matras uit moet zoeken, kunnen we niet genoeg benadrukken hoe belangrijk het is om te gaan proefliggen. Alleen op deze manier kom je er namelijk achter of dat ene matras wel echt het matras is dat bij jou past. Neem daarom zeker een kijkje bij een bedrijf als Slaapspecialist van der Schuit en probeer de verschillende matrassen eens. Het is een aanrader om simpelweg bij te houden wat je van welk matras vond. Zo kun je gemakkelijk verder zoeken als dat ene matras niet bevalt en weet je op termijn precies waar je rekening mee moet houden!

Lees tip:  Bedden Etten Leur biedt nachtrust

Welke look kies jij?

Naast dat comfort erg belangrijk is bij een boxspring, zegt het uiterlijk ook erg veel. Bepaal daarom op voorhand van welke kleuren de boxspring ongeveer gemaakt moet zijn om optimaal in de slaapkamer te kunnen staan. Zorg er bijvoorbeeld voor dat de kleuren van het hoofd- en voetenbord niet vloeken met de kleuren van je muren. Dit is allemaal gemakkelijk op voorhand te bepalen.

Wat extraatjes

Je hebt pas de ideale boxspring gevonden als deze warmte en sfeer uitstraalt. Hoe zorg je daarvoor? Met extraatjes natuurlijk! Ga naar de lokale beddenwinkel of kijk eens online voor bijpassende kussentjes. Daarnaast zijn nachtkastjes, kaarsen en ook het geschikte beddengoed natuurlijk essentieel om te kunnen zeggen dat jij de boxspring van je dromen hebt gekocht!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *