In 3 stappen naar een nieuwe bed bij de Beddenspecialist

Ben jij op zoek naar een nieuw bed, dan is dit vaak een flinke zoektocht. Naast het feit dat je natuurlijk niet jaarlijks een nieuw bed koopt, zijn er nog tal van andere zaken waar je rekening mee dient te houden. De matrassen die je misschien 10 tot 15 jaar geleden hebt gekocht, zijn waarschijnlijk nu niet meer verstandig om te gebruiken. Niet alleen verandert de houding van je lichaam, maar kunnen er in de afgelopen jaren ook andere klachten zijn ontstaan, waardoor een aangepaste matras noodzakelijk is. Niet voor niets is het daarom ook belangrijk om zorgvuldig te kunnen naar wat voor jou belangrijk is en is een bezoekje aan een beddenspecialist alles behalve onzin!

Bepaal het budget

Net als bij iedere uitgave is ook het budget bij het aanschaffen van een bed een belangrijke factor. Je kunt namelijk wel een ontzettend modern bed willen, met allerlei technische snufjes, maar daar hangt uiteraard ook een prijskaartje aan. Vooral wanneer je budget ietwat beperkter is, is het belangrijk dat je de volledige focus hebt op het uitzoeken van een geschikte matras. Dit is immers de plek waar je op ligt en wat dus belangrijk is voor een goede nachtrust. Uiteraard wil het oog ook wat, maar dat is voor later. Wel is het aan te raden om bij het bepalen van je budget het budget iets ruimer aan te houden. Het zou zonde zijn dat jij door een beperkt budget een prachtig bed dat voldoet aan alle wensen om enkele tientallen euro’s moet laten schieten.

Lees tip:  Duurzame eetkamerstoelen aanschaffen

Het formaat

Bedden zijn er in allerlei formaten. Van een eenpersoonsbed tot een twijfelaar, het is er allemaal. Bepaal dus voor jezelf hoe groot het bed mag zijn. Houd er wel rekening mee dat wanneer je kiest voor een ander formaat bed, dan wat je nu hebt, je ook nieuwe hoeslakens en ook beddengoed moet aanschaffen. Deze kosten komen dan nog bovenop de kosten die je hebt voor een ander bed. Wees je er dus bewust van dat dit al snel tot wel 200 euro extra kan kosten. Ga je naar een wat duurdere beddenzaak, dan kun je ook onderhandelen over het eventueel toevoegen van één set lakens bij de aankoop van het bed.

De matrassen van een Beddenspecialist

De matras is het belangrijkste onderdeel van het bed. Neem hier daarom dus ook alle tijd voor om een geschikte uit te kiezen. Zo kun je tegenwoordig met de nieuwste technieken exact laten uitmeten welke matras voor jou het beste is. Door naar een speciaalzaak te gaan, vragen ze je netjes of je op een matras wilt gaan liggen, waarna ze exact kunnen uitlezen waar alle drukpunten zitten. Ook is het belangrijk dat je aangeeft hoe je slaapt en of je eventuele klachten hebt. Op basis van deze informatie kunnen ze een matras voor je samenstellen, waardoor je nachtrust kwalitatief veel beter wordt en je dus ook overdag lekkerder in je vel zit.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *