Hoofdkussen

Hoofdkussen; voor een goede nachtrust

Voor een goede nachtrust is een goede kwaliteit hoofdkussen belangrijk. Naast de kwaliteit van een hoofdkussen, is de vorm en het materiaal waarvan het kussen gemaakt ook van belang. Je moet dus naar verschillende eigenschappen en materialen kijken, voor je overgaat op het aanschaffen van een goed hoofdkussen. Daarnaast moet je ook naar je slaaphouding kijken. Voor verschillende slaaphoudingen zijn verschillende kussens geschikt. Dit heeft te maken met de positie van je hoofd en nek ten opzichte van je lichaam. Een kussen moet aangepast zijn aan de houding die je tijdens het slapen aanneemt. Daarnaast kun je een kussen afstemmen op het soort matras dat je hebt, persoonlijke voorkeur, eventuele allergieën en meer.

Hoofdkussen aangepast op je slaaphouding

Je kunt verschillende kussens vinden die aangepast zijn op bepaalde slaaphoudingen. Voor een zijslaper, een buikslaper of rugslaper is namelijk een andere vorm hoofdkussen belangrijk. Als je slaapt is het belangrijk dat het kussen zich goed om je hoofd vormt. Daarbij moeten je nek en je bovenrug goed worden ondersteund door het kussen. Om ervoor te zorgen dat je wervelkolom in één lijn blijft liggen is de hardheid van het kussen belangrijk. De hardheid van het kussen wordt dan ook aangepast op jouw lichaamsbouw en slaaphouding. 

Een kussen voor buikslapers

Als je een buikslaper bent dan is de vorm van het kussen extra belangrijk. Als je bijvoorbeeld je arm onder het kussen wil leggen, dan is daar ruimte voor nodig. Een kussen kan zachter worden gemaakt zodat je comfortabel ligt en je arm onder het kussen kwijt kunt. Speciale hoofdkussens van traagschuim kunnen ruimte hebben onder het hoofdkussen zodat je prettig je arm kwijt kunt. Je hoeft daar geen speciale hoofdkussens voor te kopen. Je kunt er immers ook voor kiezen om een zachte, en niet al te dik, kussen te kopen die je hoofd en nek goed ondersteund. 

Lees tip:  Tips om je bed comfortabeler te maken

Een kussen voor zijslapers en rugslapers

Voor zijslapers en rugslapers is een anders soort kussen aan te raden. In tegenstelling tot een hoofdkussen voor buikslapers, mag een kussen voor zijslapers en rugslapers wat dikker zijn. Het is belangrijk dat de nek goed ondersteund wordt. Door een kussen te kiezen die zich goed vormt naar je hoofd en de nekholte ondersteunt, zal je slaapcomfort verbeteren. Een kussen voor zijslapers mag extra stevig zijn bij de nek en zich goed om de schouder vormen. Je kunt kiezen voor een voorgevormde kussen waar je schouder goed in weg valt. Je kunt ook kiezen voor een algemeen kussen die lekker ligt. Voor een rugslaper geldt hetzelfde principe. Je kunt speciaal gevormde hoofdkussens kopen van bijvoorbeeld traagschuim die zich perfect naar het hoofd vormt. Voor rustige slapers is dit het beste hoofdkussen. Je kunt ook kiezen voor een algemeen kussen zodat je gemakkelijk kunt draaien en kunt wisselen tussen verschillende slaapposities. Voor iedereen is een ander kussen geschikt. Kijk daarom goed naar je slaaphouding en voorkeur wanneer je op zoek gaat naar geschikte hoofdkussens.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *