Het verschil tussen een dekbed van ganzendons of kamelenharen

Er zijn niet voor niets veel verschillende soorten dekbedden beschikbaar. Door het grote aanbod kan iedereen een dekbed vinden dat goed bij hem of haar past. Het aanbod van dekbedden zorgt er wel voor dat mensen vaak niet weten wat het verschil precies is tussen de dekbedden. Ben jij op zoek naar het verschil tussen een dekbed met ganzendons en kamelenhaar? Dan zit je hier op het juiste adres. Lees hieronder dan snel verder voor de belangrijkste verschillen. 

Eigenschappen kamelenharen

Om te bepalen wat de verschillen nou eigenlijk zijn tussen ganzendons en kamelenharen, is het handig om als eerste even stil te staan bij de eigenschappen van een dekbed met kamelenharen. Kamelenharen staan erom bekend dat deze geen allergieën kunnen veroorzaken. Als je gevoelig bent voor allergieën, is een kameelharen dekbed waarschijnlijk een goede keuze voor jou. 

Daarnaast hoef je niet bang te zijn dat je veel gaat zweten onder een kamelenharen dekbed. Dit komt doordat een kamelenharen dekbed de warmte goed kan reguleren. Dat wordt dan ook echt als een groot voordeel gezien. Tegelijkertijd kan een kamelenharen dekbed goed isoleren. Dit draagt allemaal bij aan een heerlijke nachtrust. 

Eigenschappen ganzendons

Nu de eigenschappen van kamelenharen duidelijk zijn, is het handig om even stil te staan bij ganzendons. De kans is groot dat je al bekend bent met een donzen dekbed, omdat deze erg populair is in Nederland. Het voordeel van een ganzendons dekbed is dat deze erg licht van gewicht is. Dit zorgt ervoor dat het dekbed soepel om het lichaam valt waardoor je eigenlijk niet het gevoel hebt dat je onder een dekbed slaapt. 

Lees tip:  Wat zijn de voordelen van een donzen dekbed?

Een ganzendons dekbed is daarnaast ideaal voor het hele jaar. In de zomer voelt het dekbed helemaal niet warm aan, maar in de winter kan je genieten van genoeg warmte. Het dekbed staat namelijk bekend om het feit dat de warmte goed wordt vastgehouden tijdens het slapen. Verder heeft een ganzendons dekbed geen moeite met ventileren tijdens het slapen. 

Dekbed onderhouden

Dekbedden die gevuld zijn met kamelenharen of ganzendons zijn vaak niet goedkoop. Het is om die reden belangrijk dat de dekbedden goed worden onderhouden. Op het moment dat je de dekbedden goed onderhoudt, zal je veel langer ervan kunnen genieten. Maar hoe kan je een dekbed met kamelenharen of ganzendons het beste onderhouden? 

Eigenlijk wordt het altijd aangeraden om een dekbed met kamelenharen of ganzendons te laten wassen bij een stomerij. Het is namelijk erg belangrijk dat de dekbedden worden gewassen in een grote wasmachine en dat heeft niet iedereen. Als je het dekbed toch zelf gaat wassen, is het van belang dat je de temperatuur laag houdt zodat het dekbed niet wordt beschadigd. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *