slaapapneu test

Heb ik slaapapneu? Doe een slaapapneu test

Slaapapneu is een veelvoorkomend probleem bij mensen. Zo’n 600.000 mensen hebben hier last van terwijl maar weinig mensen hiervoor behandeld worden. Zelfs minder dan de helft onderneemt ook daadwerkelijk actie. Terwijl slaapapneu best gevaarlijk en storend kan zijn. Slaapapneu betekent letterlijk niet ademen tijdens het slapen. Dit kan negatieve effecten hebben op je slaapgedrag waardoor je overdag tijdens werk moe of futloos bent. In sommige gevallen is het ook door een aanpassing in je levenstijd (minder alcohol, werken aan overgewicht) goed te behandelen, maar soms is het ook nodig om therapie te gaan.

Wanneer actie ondernemen?

Zoals hierboven al beschreven kan slaapapneu een behoorlijke impact op je leven hebben. De negatieve effecten kunnen namelijk doorslaan en kan je verder van de maatschappij afdrijven doordat te weinig slaap je prikkelbaar en depressief kan maken. Goede nachtrust is essentieel voor goed en productief te kunnen werken. Veel mensen kunnen terecht bij een specialist op het gebied van slaapapneu na het bezoeken van de huisarts. De huisarts kan goed inschatten wanneer het nodig is om dus actie te ondernemen.

Slaapapneu test

Online testen of je slaapapneu hebt is goed mogelijk. Een online slaapapneu test kan voor inzicht zorgen of je ook daadwerkelijk slaapapneu hebt. Apneu is goed te behandelen, maar het kan soms lastig zijn om te ontdekken wat de oorzaak van slaapapneu is en of je zeker weet dat je ook daadwerkelijk slaapapneu hebt. Een officiële diagnose is nodig via de huisarts, maar je kunt zelf ook al voorzichtig zelf enkele conclusies te trekken na het doen van een test. Je kijkt naar de verschijnselen die je hebt. Snurk je zwaar of heb je een droge mond als je ’s ochtends wakker wordt. Dit kunnen de eerste symptonen zijn. Heb je daarnaast last van andere aandoeningen als diabetes en een hoge bloeddruk dan kan het ook zijn dat dit goede indicatie dat je slaapapneu hebt en actie ondernemen nodig is.

Lees tip:  Een roljaloezie kopen online: hier moet je op letten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *