Welke voordelen zijn er verbonden aan elektrische sfeerhaarden?

In het verleden was het zo dat het plaatsen van een haard in een woning voor heel wat mensen helemaal geen optie was. Dat niet in het minst omwille van het feit dat ze bijvoorbeeld niet over een afvoerkanaal beschikken. Vandaag de dag is daar verandering in gekomen. Tegenwoordig bestaan er namelijk zoiets als elektrische sfeerhaarden. Voor deze haarden geldt dat ze zoals de naam al aangeeft volledig en uitsluitend werken op basis van elektriciteit. Dit betekent dat ze op eender welke plaats verspreid over je woning voorzien kunnen worden. Bovendien zijn er nog heel wat andere voordelen ook aan verbonden. Welke? Dat laten we je graag hieronder ontdekken.

1.) Je plaatst elektrische sfeerhaarden overal in huis waar je wil 

Ongetwijfeld één van de belangrijkste voordelen waar je op kan rekenen bij het aankopen van elektrische sfeerhaarden heeft te maken met het feit dat ze op eender welke plaats in je woning neergezet kunnen worden. Dat geldt niet alleen voor de woonkamer, maar ook voor bijvoorbeeld de slaapkamer, een thuiskantoor en ga zo maar door. De enige voorziening waarover je moet beschikken om een dergelijke haard neer te kunnen zetten is een stopcontact. Met andere woorden, de plaatsing van een elektrische haard kan eender waar in je woning gebeuren zolang er op de plaats in kwestie maar een stopcontact is terug te vinden. Ook dat is een belangrijk voordeel waar je uiteraard niet op kan rekenen bij de plaatsing van een traditionele open haard.

2.) Aan te kopen met of zonder verwarmingselement 

Overweeg je om één van de verschillende elektrische sfeerhaarden aan te schaffen die op de markt zijn terug te vinden? Dan zal je tot de vaststelling komen dat je kan kiezen voor een exemplaar met en zonder verwarmingselement. In het eerste geval betekent dat uiteraard dat je kan rekenen op een beetje extra verwarming tijdens de koudere winterdagen. Anderzijds heeft dat wel als gevolg dat het verbruik wat hoger is gelegen in vergelijking met een exemplaar zonder verwarmingselement. Voor welke van de verschillende mogelijkheden op de markt jij finaal gaat kiezen zal altijd worden bepaald door de specifieke eisen en voorkeuren waarover je beschikt. Zoveel is wel duidelijk. 

Lees tip:  Een roljaloezie kopen online: hier moet je op letten

3.) Veiliger dan een elektrische sfeerhaard wordt het niet

Ondanks het feit dat een traditionele open haard in je woning uiteraard al die jaren voor heel wat sfeer en comfort heeft gezorgd moet het gezegd dat er ook een aantal nadelen aan verbonden waren. Het was bijvoorbeeld niet alleen zo dat er allerhande voorzieningen voorhanden moeten zijn, daarnaast is het natuurlijk ook zo dat een dergelijke haard de nodige risico’s op het gebied van veiligheid met zich meebracht. Dat is bij elektrische sfeerhaarden natuurlijk veel minder het geval. Het enige risico dat je hebt is dat de haard (uiteraard) in het stopcontact moet en dat is alles. Ben je dus met andere woorden op zoek naar een echt veilige haard om gebruik van te maken in je woning? Ook dan zal de keuze voor één van de elektrische sfeerhaarden op de markt al snel zijn gemaakt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *