Wat zijn de belangrijkste voordelen van een troffelvloer?

Een troffelvloer is tegenwoordig ontzettend populair. Dat geldt eigenlijk voor alle verschillende soorten naadloze vloeren die op de markt zijn terug te vinden. Voor een groot aantal mensen geldt dat ze tegenwoordig zeer lange uren werken. Het laatste waar men dan vervolgens op zit te wachten is om thuis ook nog eens heel wat uren aan de slag te moeten gaan met schoonmaakgerei. Het schoonmaken van een vloer kan in de praktijk zeker en vast een tijdrovende klus zijn. Door te kiezen voor bijvoorbeeld een troffelvloer kan daar echter verandering in worden gebracht.

1.) De naadloze afwerking zorgt voor eenvoudig onderhoud

Voor een troffelvloer geldt dat ze één van de vloeren is welke op de markt zijn terug te vinden die over een naadloos karakter beschikt. Dat betekent dat er in de vloer geen voegen of groeven op te merken zijn. Dat is een niet onbelangrijk voordeel waar je op kan rekenen. In eerste instantie zorgt het ontbreken van deze voegen er immers voor dat je bij het over de vloer lopen niet zal worden geconfronteerd met pijnlijke voeten. De vlakke afwerking biedt dus zeker de nodige voordelen voor mensen die graag op blote voeten of op sokken rondlopen. Dit geldt uiteraard ook voor kinderen.

Niet alleen zorgt het naadloze oppervlak van de troffelvloer voor een comfortabele vloer om overheen te kunnen lopen, bovendien zal je ook kunnen vaststellen dat er een niet onbelangrijke meerwaarde kan worden gerealiseerd op vlak van onderhoud. Het schoonmaken van een vloer is in de praktijk niet zelden allerminst een pretje. Door te kiezen voor het realiseren van een mortelvloer komt daar verandering in. Het schoonmaken van je vloer was dan ook nog nooit zo eenvoudig!

Lees tip:  Bedden Etten Leur biedt nachtrust

2.) Je kan rekenen op een harde, slijtvaste vloer

De troffelvloer is een harde en bovendien ook slijtvaste vloer. De uitstekende kwalitatieve eigenschappen waar deze vloer over beschikt zijn sinds jaar en dag reeds bekend in menig aantal zakelijke omgevingen. Het spreekt evenwel voor zich dat een vloer ook in een particuliere omgeving uitstekend tot haar recht kan komen. Ook in een gewone particuliere woning is het namelijk zo dat een vloer zeer sterk wordt belopen waardoor er na verloop van tijd vervelende gebruikssporen aan op kunnen treden. Hoe dan ook, ben jij van plan om te kiezen voor het realiseren van een mortelvloer in je huis? Dan zal je tot de vaststelling komen dat dit een geweldige, harde en slijtvaste vloer is welke perfect al je vooropgestelde verwachtingen zal kunnen inlossen!

3.) De troffelvloer is perfect combineerbaar met vloerverwarming

Tot slot wordt door veel mensen in de praktijk de vraag gesteld of je ervoor kan kiezen om een troffelvloer te combineren met vloerverwarming. Voor deze vorm van verwarming geldt dat ze toch best een aantal interessante voordelen met zich meebrengt. In eerste instantie zal je bijvoorbeeld kunnen concluderen dat je niet langer gebruik hoeft te maken van lelijk uitziende en bovendien ook veel plaats in beslag nemende radiatoren. Daarnaast staat vloerverwarming ook bekend als een uitermate duurzame vorm van verwarming. Met andere woorden, je kan er zomaar mee besparen op de energiefactuur. Ook dat is natuurlijk in de praktijk alleen maar mooi meegenomen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *