Wat past er in een industrieel interieur?

Veel mensen kiezen bij het inrichten van hun woning voor een bepaalde stijl waarin ze verschillende meubels, zoals een eettafel, kasten, stoelen en een tv-meubel kopen. Als je één stijl kiest is het makkelijker om hier meubels die bij elkaar passen bij te zoeken en zo weet je zeker dat je interieur geen rommelige uitstraling krijgt. Tegenwoordig kiezen veel mensen voor een industriële inrichting. In een industriële stijl worden veel ruwe, robuuste materialen gebruikt. Een industriële woonstijl is vaak geïnspireerd door de uitstraling van een loft, school of fabrieksgebouw met veel grote open ruimtes en hoge plafonds.  Een grote eiken eettafel met een stalen frame past bijvoorbeeld prima in een industrieel interieur. Maar wat zijn nog meer typische industriële elementen om in je interieur toe te passen?

Een industriële keuken

Je kunt naast een eiken eettafel bijvoorbeeld ook kiezen voor een steigerhouten tafel als salontafel of in plaats van de eiken eettafel. Steigerhout kan je ook weer terug laten komen in je kasten, en zelfs in de stijl van je keuken. Voor de muren kun je dan bijvoorbeeld kiezen voor bakstenen en wanden met beton want een industriële woonstijl wordt ook gekenmerkt door onafgewerkte elementen zoals bijvoorbeeld een bakstenen muur. 

Industriële lampen

Industriële lampen zijn vaak een eyecatcher die niet mag ontbreken in een industriële woonstijl. Je hebt industriële hanglampen, maar ook vloerlampen en wandlampen. Industriële lampen kenmerken zich veelal door robuuste, stoere materialen zoals metaal, hout, leer, of een betonlook. Een combinatie van deze materialen is vaak ook heel erg mooi. Dit zorgt juist vaak voor de stoere look waar je naar op zoek bent in je industriële woonstijl. Industriële lampen voor boven de eettafel zijn vaak groot en robuust van vorm. Ze zijn geïnspireerd op de lampen die vroeger bijvoorbeeld in schoolgebouwen hingen.

Lees tip:  Een Verfijnde Badkamerervaring: Het Wandcloset in Elegantie en het Clou Hammock Toilet als Stijlvol Statement

Een industriële bank

Een industriële bank is vaak gemaakt van microvezel, leer, kunstleer in combinatie met metalen poten. De kleur is vaak cognac, antraciet of bruin. Deze kleuren zijn typisch voor een industriële woonstijl en komen waarschijnlijk vaak terug in je industriële interieur. Een industriële bank oogt vaak stoer. De stoere look wordt gecreëerd doordat de bank er vaak een beetje doorleefd uitziet bijvoorbeeld door slijtplekken op het leer. Een vintage bank is bijvoorbeeld een goede optie. Verder is een industriële bank vaak een robuust geheel met weinig details. Als je wel van kleine details en tierelantijntjes in je bank en in de de rest van je interieur houdt is een romantische interieurstijl wellicht iets voor je.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *