Hoe hou je traprenovatie kosten laag

Iedereen die in huis een verbouwing heeft laten uitvoeren weet dat de kosten soms best hoog kunnen oplopen. Er moet betaald worden voor de materialen, maar ook zeker voor de uitvoering. Dit is zo ook het geval bij een traprenovatie. Niet iedereen heeft echter een groot budget om een renovatie uit te laten voeren. Er zijn daarom gelukkig een aantal manieren waarop je de traprenovatie kosten relatief laag kunt houden. Ook kan een traprenovatie er in verschillende situaties anders uit zien. Over die onderwerpen vertellen we je in deze blog graag meer, dus lees vooral verder! 

Redenen voor traprenovatie

Er zijn een aantal redenen waarom een traprenovatie handig is om uit te laten voeren. Zo wordt het vaak gedaan om een trap veiliger te maken. In dit geval is een traprenovatie noodzakelijk. Ongelukken gebeuren al op ‘veilige’ trappen, dus bij gevaarlijke trappen is dit risico alleen nog maar groter. Een andere reden voor traprenovatie kan zijn omdat hij versleten is. Dan zijn de traprenovatie kosten al wat lager, aangezien een nieuwe bekleding al genoeg is. Daarnaast kun je ook kiezen voor een traprenovatie als de trap simpelweg niet meer bij het huidige interieur past. Hoe je de kosten voor deze verschillende soorten traprenovaties laag kunt houden lees je zo! 

Traprenovatie kosten afhankelijk van materiaal

De traprenovatie kosten zijn voor een groot deel afhankelijk van het materiaal wat je kiest. Dit is natuurlijk niet gek, want het ene materiaal is duurder om te maken dan het andere materiaal. Ook is het ene materiaal kwalitatief beter dan het andere materiaal. Vanzelfsprekend gaat het materiaal van betere kwaliteit ook voor langere tijd mee. Je moet dus voor jezelf de afweging maken voor welk materiaal je op basis van jouw wensen en principes het beste kunt gaan. Wanneer je gaat voor eikenhout ben je bijvoorbeeld meer geld kwijt dan bij PVC bekleding. Het voordeel van massief eikenhout is dan wel weer dat het ontzettend lang mee gaat. PVC bekleding heeft echter weer het voordeel dat je de keuze hebt uit allerlei verschillende kleuren en soorten. De traprenovatie kosten zijn dus afhankelijk van jouw eigen wensen maar ook zeker het budget dat je hebt.

Lees tip:  Een diepe duik in comfort en stijl met Dekbedgekte

Zelf renoveren

Een andere manier om traprenovatie kosten laag te houden is door zelf aan de gang te gaan met de renovatie. Natuurlijk moet je de materialen die je nodig hebt bestellen, maar je kunt veel geld besparen door zelf de rest te doen! Je kunt eventueel vragen of familie en vrienden je kunnen helpen. Door zelf alles op te meten en zelf de bekleding te leggen bespaar je erg veel geld. Wel is het nadeel dat het wat langer kan duren om de trap helemaal te renoveren. Ook kan het vaker fout gaan, omdat het waarschijnlijk je eerste keer is! Je zou bovendien de keuze kunnen maken om de traprenovatie alleen gedeeltelijk zelf te doen. Je kunt de opmetingen door ProStairs laten doen en de bekleding vervolgens zelf leggen. Er zijn dus ontzettend veel mogelijkheden!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *