Een verhuislift huren doe je zo

Verhuizen wordt vaak gezien als een van de meest intensieve periode in je leven. Om deze tijd net iets makkelijker voor je te maken zijn er een aantal tools die je daarbij kunnen helpen. Hieronder zullen we een paar van deze hulpmiddelen bespreken die niet alleen het verhuizen efficiënter maken, maar ook je lichaam beschermen tegen uitputting en klachten. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een verhuislift huren

Een verhuislift huren voor zware spullen

Je kunt het beste een verhuislift huren als je veel zware meubels op de bovenste verdieping hebt staan. Sterker nog, veel verhuisdiensten mogen geen grote spullen verplaatsen via de trap waardoor een verhuislift huren fundamenteel is. Met een verhuislift huren kun je via het raam zware meubels verplaatsen. Dit is de veiligste manier om bijvoorbeeld kasten of piano’s uit het huis te krijgen. Wat het verhuislift huren nog handiger maakt is dat je zelf de lift mag bedienen! De besturing spreekt voor zich zodat bijna iedereen ermee uit de voeten kan. Het is overigens ook mogelijk om een medewerker van een verhuisservice te vragen om de lift te bedienen. Je kunt dit aangeven als je kiest voor een verhuislift huren. Bij bijna iedere verhuisservice kun je een verhuislift huren. 

Efficiënt spullen verplaatsen met steekwagens en rolplaten

Voor een goedkope prijs kun je rolplaten en steekwagens huren tijdens je verhuizing. Met deze hulpmiddelen kun je meerdere verhuisdozen of kleine meubels verplaatsen in één keer. Bovendien bescherm je je rug tegen mogelijke klachten omdat je niet iedere keer hoeft te bukken. Zo kun je verhuisdozen stapelen op een rolplaat die je vervolgens gemakkelijk richting de verhuiswagen duwt. Rolplaten hebben vier wielen waardoor ze in balans zijn en niet zomaar om kunnen kiepen. Kies voor een rolplaat met antislip zodat je spullen niet zomaar van de plaat af zullen vallen. 

Lees tip:  Ontdek de diversiteit van kasten: van functionaliteit tot stijlvol design

Naast rolplaten kun je ook kiezen voor steekwagens. Net zoals bij rolplaten kun je meerdere dozen of kleine spullen op de steekwagen plaatsen en zo gemakkelijk naar de wagen toerollen. Steekwagens hebben twee wielen en je stuurt de beweegrichting van het hulpmiddel met de twee hulpmiddelen aan de achterkant. Je bespaart veel tijd door een steekwagen aan te schaffen omdat je meer dan één doos per keer kan vervoeren. 

A naar B verhuizen – Snel, zorgeloos en veilig verhuizen

Gebruik tilbanden om lichamelijke klachten te voorkomen

Steekwagens en rolplaten zijn voornamelijk geschikt voor kleine spullen, maar er zijn natuurlijk ook tools die je kunnen helpen bij het verplaatsen van zware meubels. Zo zijn tilbanden ontzettend handig. Deze banden klem je om je onderarmen zodat je het zware gewicht van de spullen niet vanuit je rug tilt. Bovendien voorkom je met de tilbanden ongelukken, de kans is namelijk kleiner dat je de spullen laat vallen op je handen of je voeten. 

De tilbanden gebruik je samen met een andere tiller. Je bevestigt de banden onder het zware meubel aan beide kanten. Vervolgens doe je de banden om je onderarmen en til je samen de zware meubels omhoog. Voornamelijk voor kasten, wasmachines en koelkasten zijn tilbanden erg geschikt. Voorkom lichamelijke klachten en zet hulpmiddelen in die de spullen niet te zwaar voor je maken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *