Een roljaloezie kopen online: hier moet je op letten

Als jij een roljaloezie kopen wilt, bijvoorbeeld voor de woonkamer of de slaapkamer, dan ben je niet de enige. Roljaloezieën zijn bijzonder populair en trendy momenteel en dat is niet vreemd. Dit type gordijn is een jaloezie en een rolgordijn in één en dat betekent dat je profiteert van het beste van beide werelden. Er zijn twee lagen stof die beide doorzichtige en ondoorzichtige banen bevatten. Door deze langs elkaar te schuiven kun je de ruimte verduisteren of lichter maken. Wil jij een roljaloezie kopen, dan heb je online de meeste keuze. Hier vind je de punten om op te letten om de beste aankoop te doen.

Een roljaloezie kopen bij de juiste webwinkel

Er gaan nogal wat verhalen rond over verschrikkelijke aankopen online die niets lijken op de foto en die daarna niet meer te retourneren zijn. Dat wil jij voorkomen als je een roljaloezie gaat kopen. Daarom Doe je eerst een controle van de webwinkel. Doe je dat goed, dan zijn dat soort horrorverhalen heel gemakkelijk te voorkomen. Kies een winkel uit die jou de juiste roljaloezie kan verkopen en bekijk daarna de volgende punten.

  • Zorg ervoor dat je de retourvoorwaarden begrijpt en dat je je er comfortabel bij voelt. Als het goed is heb je ze niet nodig, maar mocht je per ongeluk de verkeerde roljaloezie kopen, de jaloezie defect ontvangen of als er een foutje is opgetreden bij de bestelling, dan wil je gemakkelijk kunnen retourneren en inruilen.
  • Als je een winkel kiest met een erkenning (CBW), een keurmerk (Webwinkel) of een certificering (Thuiswinkel Waarborg) dan krijg je de zekerheid van een goede garantieregeling, kwalitatieve producten en betrouwbaarheid.
  • Als laatste vertellen de klantenrecensies je heel veel over de roljaloezie die je gaat kopen en de manier waarop de winkel haar klanten behandelt. Neem ze met een klein korreltje zout, maar de informatie van voorgaande kopers kan bijzonder interessant zijn.
Lees tip:  Waarom biologisch beddengoed de beste keuze voor jou is 

Wat heb je nodig?

Ga je een roljaloezie kopen? Dan moet je over een aantal zaken nadenken. Allereerst is er de kleur en dan zijn er bij een webwinkel, zoals Raamdecoratieshop.nl, soms wel honderden opties. Het beste bestel je een aantal gratis kleurstalen, want op die manier zie je hoe de kleur er in het echt uitziet. Vervolgens moet je nadenken over hoe dik je de banen wilt hebben. Hoe dikker de banen, hoe moderner het uiterlijk en hoe dunner de banen, hoe meer deze er als echte jaloezieën uitzien. En als laatste moet je ook even stilstaan bij de bediening als je een roljaloezie gaat kopen. Wil je deze elektrisch bedienen of handmatig? Beide is mogelijk.

Inmeten

Als laatste bekijk je de instructies die je krijgt om de roljaloezieën in te meten even goed. Zijn deze duidelijk voor je, dan is er geen probleem, maar als je niet goed uitgelegd krijgt hoe je dat precies doet, is er een kans dat het verkeerd gaat. Ben je tevreden over de webwinkel, dan kun je je roljaloezie kopen en daar vele jaren met plezier gebruik van maken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *