bubbelbad

Een bubbelbad schoonmaken doe je zo

Met een bubbelbad creëer je een luxe gevoel in je badkamer. Zo’n bad zorgt ervoor dat je na een lange werkdag heerlijk tot rust kunt komen. Om ervoor te zorgen dat je zo lang mogelijk gebruik kunt blijven maken van je whirlpool, is het belangrijk dat je het bad goed onderhoudt. Net zoals de rest van de badkamer moet ook zo’n bubbelbad zo nu en dan eens grondig gereinigd worden. Misschien denk je dat dit een tijdrovende klus is, maar dat hoeft niet. Er zijn namelijk een aantal schoonmaaktips waarmee je de whirlpool in een handomdraai schoon kunt maken. 

Schoonmaken met baking soda of azijn 

Wanneer je aan de slag gaat met het schoonmaken van een bubbelbad is het belangrijk dat je niet alleen het bad zelf reinigt. Ook de ringleiding en de kranen hebben zo nu en dan een schoonmaakbeurt nodig. Gelukkig kun je een whirlpool schoonmaken met huis-tuin-en-keukenmiddeltjes. Je hebt waarschijnlijk wel wat azijn of baking soda in huis. Met behulp van deze schoonmaakproducten kun je heel eenvoudig de ringleidingen van een bubbelbad schoonmaken. Je doet dit als volgt:

  • vul de whirlpool met heet of warm water. Doe dit totdat het water 5 cm boven de hoogste openingen staat. 
  • voeg vervolgens een fles azijn aan dit water toe. Je kunt dit ook doen met 2 kopjes baking soda. 
  • zet je whirlpool ten minste 15 minuten aan. Zo weet je zeker dat al het vuil in de leidingen goed loskomt. 
  • laat het water vervolgens nog een uur in het bad staan. Hierdoor weekt ook het vuil in het bad zelf goed los. 
  • zet de whirlpool vervolgens weer 10 minuten aan. 
  • laat vervolgens het bad leeglopen. Nadat je dit gedaan hebt zijn de ringleidingen van je whirlpool gereinigd. 
Lees tip:  De vele voordelen van een goede radiator

Ontkalk de kranen van je bubbelbad

Ook de kranen van je bubbelbad moeten regelmatig gereinigd worden. Je doet dit door deze te ontkalken. Hiervoor kun je een zacht doekje of keukenpapier met wat azijn gebruiken. Azijn zorgt er namelijk voor dat de kalk goed loslaat. Laat het doekje of keukenpapier een tijdje om de kraan heen zitten. Hierdoor zorg je ervoor dat de azijn goed in de kalk trekt. Spoel vervolgens de kraan af en maak de kraan droog met een schone doek. Door dit met alle kranen van je whrilpool te doen zal je zien dat de kranen er weer als nieuw uitzien. Gebruik voor het schoonmaken van de kranen nooit bleekmiddelen of een schuurspons. Hierdoor zullen de kranen namelijk beschadigen. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *