Actieve vleugel versus inactieve vleugel dubbele deuren

Dubbele deuren zijn opdek deuren voor binnen die vaak worden aangetroffen in vooringangen van gebouwen, maar ook in opbergkasten, ingangen van vergaderruimten en andere grote ruimtes. Er kan al dan niet een verticale stijl in een dubbel deurkozijn tussen de twee deuren zitten. Tweedeursvleugels kunnen even breed zijn (een identiek paar) of verschillende breedtes (een ongelijk paar). Kozijnen voor dubbele deuren kunnen driezijdig zijn of versierd zijn met zijpanelen en spiegels. Om een ​​paar deuren correct te kunnen hanteren moet je het verschil tussen de actieve en de in-actieve vleugel begrijpen. Maar voordat we daarmee verder gaan, is het ook essentieel om te begrijpen waar deze “vleugel” over gaat. “Vleugel” is een andere manier om een ​​enkele deur te beschrijven. Er zijn twee “Vleugels” in een dubbele deuropening omdat er twee deuren zijn. Bovendien wordt elke vleugel geïdentificeerd als actief of inactief om de deuren voor te bereiden en te versterken om ervoor te zorgen dat ze correct functioneren.

Actieve en inactieve deurvleugel

Actieve vleugels verwijzen naar de sloten die zijn geïnstalleerd op dubbele deuren met sloten met sleutel. Er zijn veel toepassingen met dubbele deuren waarbij slechts één vleugel van het paar een slot met sleutel nodig heeft. Die vleugel zal de “actieve” vleugel zijn. Het bepalen van de handing van de opening is ook gemakkelijker als je weet welke deur de actieve vleugel is. Stel dat je aan de kant van de opening staat met de sleutel, en de rechterdeur heeft het sluitwerk. Als deze eenmaal geopend is, zou de deur Rechterhand Omgekeerd Actief (RHRA) worden genoemd. De linkerdeur zou dan de “inactieve” deurvleugel worden genoemd. Inactieve deurvleugels bij dubbele deuren hebben gewoonlijk geen sluitwerk met sleutels aan de buitenkant. De deurvleugel kan gewoonlijk pas worden geopend nadat de actieve deurvleugel is geopend. In een opslagruimte kan de inactieve deur bijvoorbeeld worden beveiligd met verdekte grendels die alleen toegankelijk zijn wanneer de actieve deur is geopend. Inactieve vleugels worden gewoonlijk gesloten gelaten, tenzij grote apparatuur of andere materialen door de opening moeten kunnen.

Lees tip:  De half hoogslaper: het perfecte kinderbed

Dubbele uitgang

Het gebruik van dubbele uitgangsdeuren in “cross-corridor”-toepassingen is een unieke toepassing. Dubbele uitgangsdeuren draaien in tegengestelde richting, waardoor het verkeer in beide richtingen vrij door een opening kan stromen.

Dubbelwerkende bedrijfsdeuren

Deuren die in beide richtingen zwaaien worden dubbelwerkende deuren genoemd. Deze deuren worden vaak aangetroffen in gebieden waar het verkeer meestal beide kanten op gaat, zoals in restaurantkeukens.

Bron: Woonprettig.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *