Weer terug van weggeweest, de visgraat vloer

Als u ooit in een herenhuis bent geweest dan herkent u deze vloer vast wel, namelijk de visgraat vloer. Deze vloer wordt vaak gezien als een chique en dure vloer die voornamelijk bij huizen te zien was van rijke mensen, echter is daar verandering in gekomen. De visgraat vloer maakt namelijk een comeback, en wordt nu steeds vaker gelegd in de hedendaagse interieur van de gemiddelde mens.

Wat is een visgraat vloer?

Waarschijnlijk zit je nu na te denken wat een visgraat vloer ook al precies weer was. De visgraatvloer is een vloer zoals het al verklapt gelegd op zo’n manier dat het op een visgraat lijkt. Het is geen speciale vloer, maar door de legmethode kunt u een visgraat vloer laten leggen. De houten planken worden namelijk loodrecht op elkaar gelegd wat deze patroon geeft. Niet alleen de manier waarop het neergelegd wordt, maar ook het soort hout en de breedte en lengte hiervan geven de uitstraling van de visgraat vloer.

Soorten en maten visgraat vloeren

Tegenwoordig zijn er diverse soorten en maten visgraat vloeren verkrijgbaar, wilt u bijvoorbeeld hele dunne lange planken of juist brede korten planken. Voor elke woning is er genoeg keuze om deze prachtige chique vloer neer te laten leggen. U kunt ook bijvoorbeeld kiezen voor een wat moderne uitstraling of juist voor de klassieke uitstraling hiervan.

Het leggen van een visgraat vloer

Het leggen van zo’n vloer is niet eenvoudig en moet vaak door een specialist worden gedaan, u wilt namelijk niet dat de vloer uiteindelijk schots en scheef eruit komt te zien. Het is dus een hele nauwkeurige klus dat u het beste aan een vakman kan overlaten.

Wilt u meer informatie over visgraat vloeren? Neem dan eens een kijkje op Laminaatenparket.nl, op deze website vindt u ook informatie over de meer modernere visgraat vloeren zoals de hongaarse punt.

 

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.