Nachtelijk comfort is belangrijk

 

Een latex topper is altijd een mooie aanwinst voor je nachtelijk comfort. Het is vrij nieuw in de wereld van het slaapcomfort. Maar wat is het precies? En waarom zou je overwegen om een topmatras in latex aan te schaffen? Wij zetten hier een paar voordelen van deze toch wel aparte matrassen even op een rijtje. 

Goede ondersteuning


Een oplegmatras van latex geeft aan je rug een perfecte ondersteuning. Je kunt dit type van matras dan ook gebruiken als je gewone matras niet voldoende ondersteuning (meer) geeft. Het topmatras in latex past zich volledig aan aan de vormen van je lichaam. Je lichaam wordt op elke plek gelijkmatig ondersteund. Mensen met rugklachten kiezen alsmaar vaker voor een goede latex topper en beweren dat ze veel minder last hebben van rugpijnen. 

Verstevig je matras


Normaal gezien zou je om de tien jaar je matras moeten vervangen. Maar veel mensen komen hier niet toe of vinden dat hun matras bijlange na nog niet versleten is. Als opfrissing of noem het gerust een opwaardering van je huidig matras, kun je een latex topper kopen. Het is goedkoper dan een normaal matras en het is makkelijk om te keren om te verluchten. Het geeft vooral versteviging als je huidig matras wat ‘doorgelegen’ is. 

Verhoog de levensduur van je matras


Een oplegmatras kun je op om het even welk ander matras plaatsen. Het houdt je matras veel langer goed. Je topmatras kun je makkelijk omkeren of buiten uitkloppen. Dit doe je minder snel met je gewoon matras. Anderzijds is de slijtage van je gewoon matras heel miniem als je een latex topper gebruikt. Daardoor verhoogt de levensduur van je matras aanzienlijk, wat heel wat scheelt op je budget. 

Natuur- of synthetisch latex?


Binnen de latex toppers heb je twee soorten, namelijk een topmatras van natuurlijke of een topper van synthetische latex. Het voordeel van natuurlijke latex is dat het beter ventileert omdat het een natuurproduct is. Een nadeel is echter dat het duurder is dan synthetisch latex. Een topper van synthetisch latex heeft vaak een gesloten structuur, waardoor je makkelijker snel warm krijgt op dit matras. Er bestaan echter goede synthetische latex toppers met een open celstructuur, die wél goed ventileren. Toch even opletten dus als je gaat voor een synthetisch latex topmatras! 

We mogen gerust besluiten dat een topmatras geen overbodige luxe is. Denk eraan als je van plan was je huidig matras te vervangen. Met een latex topper bescherm je niet alleen je matras, maar verhoog je ook je slaapcomfort!

 

Bron: Woningvoordeel.nl

 

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.