Manieren om je woning te isoleren

Denkt u eraan om uw woning te gaan isoleren? Maar weet u niet op welke manieren dat allemaal kan? Lees dan gauw verder. Het isoleren van uw woning is een goed idee en uw woningwaarde stijgt daardoor ook namelijk, net zoals je energielabel welke huizen nu tegenwoordig hebben. Daarnaast is het ook nog eens goed voor uw portemonnee want u heeft kunt besparen op uw gas water licht kosten en krijgt ook nog eens beter wooncomfort. Echter zijn er grofweg 4 manieren om uw woning te isoleren, deze lichten wij verder toe in dit artikel.

 

  • Muurisolatie

 

De meeste woningen hebben een spouwmuur als muur, wat inhoudt dat er een dubbele muur is met ruimte er tussen wat geïsoleerd kan worden door isolatiemateriaal. Hiermee kunt u tot wel 30% op uw gastverbruik besparen. Dit is een van de meest bekende manieren om uw huis te isoleren welke vaak door een gespecialiseerd bedrijf gedaan kan worden.

 

  • Dakisolatie

 

Een tweede manier om uw huis te isoleren is door de warmte binnen te houden en uw dak te isoleren. Doordat de warmte naar boven stijgt kan dit door een dakisolatie binnen worden gehouden en blijft u huis ook langer warm. Als u daarnaast een zoldervloer heeft dat u niet gebruikt is het ook een optie om deze vloer te isoleren hiermee houdt u ook langer warmte vast in uw huis, daarnaast is dit ook makkelijk en goedkoper omdat u dit makkelijk zelf kunt aanleggen.

 

  • Glasisolatie

 

Een derde optie is glasisolatie. De meeste huizen hebben tegenwoordig dubbelglas echter wordt het steeds meer de standaard om HR++ glazen te nemen. Dit houdt in dat er gas tussen de dubbel glas in het raam wordt geplaatst zodat het nog beter isoleert. Echter is dit geen goedkope optie, en kunt u bijvoorbeeld ook voor kiezen om driedubbel glas te nemen.

 

  • Mogelijkheden naast isoleren

 

Naast isoleren van uw huis kunt u bijvoorbeeld er ook voor kiezen om een warmtepomp aan te schaffen, hiermee kunt u uw huis duurzamer maken maar ook nog eens geld besparen op uw kosten. Alle mogelijkheden m.b.t duurzaam wonen en energiekosten besparen kunt u op Engie.nl vinden.

 

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.