Kies de juiste schuifdeur voor je huis

Het kiezen van een schuifdeur voor je woning hoeft geen complexe zaak te zijn. Schuifdeuren bieden meer dan voorheen vele voordelen op het gebied van ontwerp en functie. Een deur gebruik je talloze keren per dag, dus neem geen genoegen met een deur omdat die gewoon in de deuropening past.

 

Een schuifdeur bestaat uit één of meerdere panelen, die bevestigd zijn aan hangers op rollen die langs een spoor heen en weer kunnen schuiven boven de opening van de deur. Er zijn ook nog andere type schuifdeuren, zoals het model dat terug schuift in een uitsparing in de muur, zodat hij verborgen wordt bij het openen. Bij de traditionele deuren hoef je schuifdeuren niet open te draaien, waardoor je veel meer ruimte bespaart. Die zijn zeer ideaal voor kleine ruimtes, zoals een smalle gang of een kleine badkamer. Maar uiteraard is het ook handig voor grotere ruimten, omdat ze een grotere ruimtelijke sfeer geven aan een kamer.

 

Verschillende opties

Schuifdeuren hebben grote glasplaten en bieden hierdoor een beter uitzicht naar buiten toe. Ze zijn ruimtebesparend doordat de ene deur eenvoudigweg schuift over een ander deur. Schuifdeuren kunnen een in woonruimte veel meer lucht en licht toelaten. Ze geven een woning ook een modern tintje. Er is een verscheidenheid aan schuifdeuren en elke type schuifdeur heeft zijn eigen voor- en nadelen als het gaat om energie-efficiëntie, uiterlijk en prijs. Een aluminium schuifdeur bijvoorbeeld, is veel dunner en kan gemakkelijker in een ruimte passen dan een vinyl of houten deur, die meestal veel dikker is. Een schuifdeur van glasvezel biedt dan weer een energiezuinige optie. Daarom is het handig als je de verschillende opties vergelijkt met zowel de fabrikant als de aannemer. Hun waardevolle advies kan ervoor zorgen dat je een ideaal ontwerp krijgt voor jouw woning.

 

Meest voorkomende schuifdeur

De meest voorkomende schuifdeur bestaat uit twee deuren. Dit type is zeer eenvoudig, maar erg praktisch en vult elk ontwerp van het interieur of exterieur aan. Als je wat anders wil, dan zijn er veel creatieve en moderne keuzes. Als je een grote ruimte hebt en je geeft de voorkeur aan een prachtig uitzicht, dan is een Franse schuifdeur een perfecte optie. Deze deur bestaat uit vier panelen, waarbij de twee middelste deuren van en naar elkaar schuiven. Heel geschikt voor huiseigenaren die op zoek zijn naar een schuifdeur die zo breed mogelijk opent. De telescopische schuifdeuren hebben ook geweldige voordelen. Deze kunnen zelfs breder geopend worden dan de Franse schuifdeuren. Bij het kiezen van de juiste schuifdeur is het daarom belangrijk om te kijken wat de specifieke voordelen zijn. Het is onder meer belangrijk te kijken naar de energie-efficiëntie van de schuifdeuren, zodat je woning in de winter warm blijft en in de zomer koel. Deuren met een thermische isolatie zijn uitgerust met een composietverpakking. Ze werken effectief als weer- en geluidsbarrière en houden stof, tocht en regen buiten het huis.

 

Veilige schuifdeuren

Veiligheid is een belangrijke overweging bij investeringen in schuifdeuren. Eigenaars van woningen moeten zoeken naar schuifdeuren met ingebouwde pakkingen en aluminium afdichtingen. Zoek naast de afdichting naar een haak sluitmechanisme dat voorkomt dat het schuifblad uit het frame wordt getild. Veilige schuifdeuren bieden ook extra stabiliteit, waardoor er een brug ontstaat tussen je overdekte heiligdom en het buitenleven. Vroeger hadden schuifdeuren trouwens de reputatie gevaarlijk te zijn, omdat ze niet altijd met veiligheidsglas werden geïnstalleerd. Vandaag de dag is dit allemaal veranderd: huiseigenaren kunnen nu schuifdeuren aanschaffen met onbreekbaar veiligheidsglas.

 

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.