Het efficiënt inrichten van een kleine slaap- en badkamer

 

Een kleine slaap- en/of badkamer inrichten kan soms een zware klus zijn. Een bad of een bed neemt namelijk al veel ruimte in. Hoe zorg je er voor ondanks het kleine formaat om toch een gezellige of functionele badkamer in re richten? Met deze 3 tips helpen wij jou bij het inrichten van deze kamers.

 

  1.     Lichte kleuren

Lichten en neutrale kleuren zijn ontzettend belangrijk in een kleine ruimte. Lichte kleuren zorgen er namelijk voor dat uw bad- en/of slaapkamer er groter uit komen te zien. Dit komt doordat het daglicht meer gereflecteerd wordt en is daarnaast ook niet saai. Lichte kleuren houdt niet alleen de kleur van de verf in, maar ook de tegels op de vloer, op de wanden, de badkamermeubelen of opbergkasten in uw slaapkamer. Houdt u toch van wat donkere kleuren? Dan kunt u wellicht deze kleuren toepassen in de deurklinken, kranen, haken, beugels op de kasten of in accessoires als kussens en schilderijen. Op deze manier heeft u toch nog een ruimtelijke gevoel.

 

  1.     Verlichting

Een ander belangrijk punt voor in uw bad- of slaapkamer is de verlichting. De verlichting heeft namelijk ook een grote invloed op hoe u de ruimte ervaart. Wilt u uw ruimtes groter laten lijken? Zorg er dan voor dat er voldoende licht binnen is. Dit kan het beste door natuurlijk licht door de ramen, maar mochten deze te weinig licht binnen laten kunt u er ook voor sfeerverlichting maar ook functionele verlichting in laten bouwen. Bijvoorbeeld een spot in de spiegel, of een staande lamp in uw slaapkamer.

 

  1.     De vloer en slimme opbergkasten

Als laatste kunt u er ook voor kiezen donkere tegels of een donkere houten vloer te laten aanleggen in de bad- of slaapkamer. Dit geeft namelijk een mooi contrast aan de ruimte met de lichte kleuren, echter laat dit wel de kamer wat kleiner lijken. Kies in dit geval dus ook voor een lichte vloer. De laatste jaren ziet u ook vaak een houten vloer in de badkamer. Deze vloeren zijn speciaal gemaakt voor de badkamer welke tegen een stootje en ook belangrijk tegen vocht kan. Naast de vloer is het belangrijk de kamer goed “leeg” te houden. Rommel in de kamer helpt namelijk niet mee de ruimte in de kamer te benutten. Kies er dus voor slimme opbergkasten aan te schaffen of planken waar u bijvoorbeeld handdoeken op kunt leggen.

 

Meer informatie over het inrichten van een badkamer of het kopen van badkamertegels vindt u op Tegeldepot.nl.

 

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.