Een goede verzekering voor mijn slaapkamer en woning

Heb je een eigen woning? Dan is een goede verzekering ontzettend belangrijk. Immers, bij een ongeluk of ongeval kan de schade aan en rondom jouw woning enorm oplopen. Dat geldt natuurlijk ook voor jouw slaapkamer. Maar hoe zit het eigenlijk met zo’n woonverzekering?

De woonverzekering bestaat uit 2 delen. Het gedeelte inboedelverzekering dekt alle losse spullen in huis. Denk aan jouw bed, maar ook aan kleding in de kast of de TV op de slaapkamer. De opstalverzekering dekt alle vaststaande dingen in huis. Denk aan de muren, het raam, tegels op de vloer, etc. 

1. Wat is een Woonverzekering?

Met de Woonverzekeringverzekert u uw huis (opstal), inboedel, kostbaarheden en glas. U bepaalt zelf welk onderdeel bij u past. Zo betaalt u nooit te veel premie.

2. Welke schade dekt de woonhuisverzekering?

Onder de dekking valt onder andere schade door brand en bluswerkzaamheden, ontploffing, blikseminslag, storm, rook en roetschade van verwarming of open haard, neerslag, terugstromend water uit de openbare riolering, lekkage, en inbraak. Bij een optredend defect (zoals bevriezing bijvoorbeeld)  zijn de kosten van het opsporen van een defect, de kosten voor hak- en breekwerk en de herstelkosten van muren, voeren en de installatie ook gedekt.

3. Tot welk bedrag ben ik verzekerd met de woonhuisverzekering?

Op uw woonhuisverzekering bent u verzekerd tot een bedrag van €300.000 tot wel 1 miljoen euro. Dit is de herbouwwaarde. De herbouwwaarde is gebaseerd op de bouwkosten die nodig zijn om uw huis (op dezelfde plek met dezelfde bestemming) te kunnen herbouwen. Deze waarde is lager dan de verkoopprijs van uw huis, omdat de verkoopprijs mede afhankelijk is van vraag en aanbod op de huizenmarkt. 

4. Wat is het huurders- / eigenaarsbelang?

Hiermee verzekert u alle, op eigen kosten aangebrachte voorzieningen. Het moet gaan om voorzieningen die de waarde van uw huis verhogen, die aard- en nagelvast zijn aangebracht en niet onder de opstalverzekering van uw Vereniging van Eigenarenof verhuurder van uw woning vallen (bijvoorbeeld een inbouwkeuken).

5. Welke schade dekt de inboedelverzekering?

Onder de dekking valt onder andere schade door diefstal, brand en bluswerkzaamheden, ontploffing, blikseminslag, storm, rook en roet, schroeien en smelten. Maar dat is nog niet alles. Extra verzekerd zijn: Verlies van waardepapieren bij brand of door diefstal, herstel van de tuin, eventuele hotel- en pensionkosten. Ook kostbaarheden zijn ruim verzekerd. Diefstal van uw computer en audiovisuele apparatuur is gedekt tot maximaal €7.500. Sieraden zijn verzekerd tot maximaal €5.000 en kunst, antiek en verzamelingen tot maximaal €10.000. Als u een ruimere dekking voor uw kostbaarheden wilt, sluit dan ook de kostbaarhedenverzekering af.

6. Tot welk bedrag ben ik verzekerd met de inboedelverzekering?

Op uw inboedelverzekering bent u verzekerd tot een bedrag van €100.000. Dit loopt op tot 300.000.  Dit is een zeer ruime dekking, waarbij de kans op onderverzekering nihil is. 

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.