De salontafel

Een interieur wat géén salontafel in de woonruimte heeft staan, ziet er wat kaal en onpraktisch uit. Een salontafel heeft een functie. Koffie kopjes en bekers kunnen op deze tafel worden geplaatst. Een salontafel is dan ook meestal gesitueerd naast of voor de zithoek. Zonder salontafel zul je een koffiekopje op de grond moeten zetten. Dat is not-done. Ben je een liefhebber van het stoere, robuuste wonen, dan is een landelijke salontafel helemaal op zijn plek. Een landelijke salontafel kun je standaard in een woonwinkel kopen of naar eigen inzicht laten maken bij een meubelmaker. Er zijn ontzettend veel mogelijkheden op dit gebied. 

 

Uitstraling landelijke salontafel
Een salontafel die in een landelijke stijl past heeft een wat robuust en stoer uiterlijk.Heel vaak zie je een natuurlijk, houten bovenblad met tafelpoten die wit zijn. Ook worden er manden gebruikt om onder het bovenblad te schuiven. De poten van de salontafel mogen strak en recht zijn maar gedraaide poten met bolvormen, geven ook de landelijke stijl weer. Sleetse bovenbladen die uit puur hout bestaan hebben de voorkeur. Een landelijk meubelstuk kan ook behandeld zijn met krijtverf. 

Gebruik van de salontafel
De hoeveelheid spullen die je op een salontafel kwijt kunt, hangt natuurlijk af van de grootte van de tafel. In ieder geval is de gemiddelde, rechthoekige tafel tussen de 120 en 140 cm. lang en tussen de 60 en 80 centimeter breed. Voor vierkante salontafels geldt, dat ze meestal tussen de 60 en 80 centimeter breed en lang zijn. Een landelijke salontafel biedt meestal een extra plank bergruimte onder het hoogste oppervlak, en sommigen beschikken zelfs over lades of opbergmanden, handig voor tijdschriften, waxinelichtjes en de afstandsbediening van de tv. Wel oogt een salontafel met bergruimte massiever dan een eenvoudig exemplaar wat een landelijk meubel juist aantrekkelijk maakt. Hoeveel bergruimte er nodig is, hangt af hoe een salontafel wordt gebruikt. In een druk huishouden met meerdere personen, zal serviesgoed, borrelhapjes en andere spullen op de tafel worden geplaatst. Dan is een groot exemplaar een aanrader. 

Landelijke salontafel stylen
Een salontafel leent zich uitstekend om met meerdere accessoires te stylen. Vooral wanneer je in het bezit bent van een wat groter exemplaar kun je naar hartenlust spulletjes neerzetten met een landelijke twist. Kaarsen op een plateau zijn natuurlijk altijd goed. Met kleuren als taupe, wit, zwart en meerdere bruin-tinten kun je een mooie verzameling kaarsen neerzetten. Een lust voor het oog wanneer deze ’s avonds branden. Maar ook een enkele schaal voorzien van bijvoorbeeld dennenappels of robuuste voorwerpen geven de salontafel nét even iets extra’s. Natuurlijk mag ook een stoere lantaarn niet ontbreken. 

Nog een aantal tips
Is je woonkamer aan de kleine kant maar wil je toch een landelijk interieur? Zet dan i.p.v. één landelijke salontafel een paar wat kleinere exemplaren in je living. 
Ben je van plan om een nieuwe salontafel aan te schaffen? Plaats dan eerst alle grote meubelstukken. Op deze manier is het gemakkelijker om een salontafel aan te schaffen. De ruimte die tussen de meubels en een wat grotere salontafel moet zijn is 60 cm. Voor een kleinere tafel is dit 45cm.

 

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.