Boeken en dilemma’s

Hoe vaak heb je geworsteld met het volgende dilemma? Je leest veel en koopt regelmatig boeken. Sterker nog. Je vindt eigenlijk dat je nooit genoeg boeken kunt hebben. En natuurlijk moet je die boeken ergens kwijt. Dus denk je natuurlijk aan een boekenkast. Waar horen boeken anders thuis. Maar je koopt, als je net met je verzameling begint vaak een te kleine kast. Voordat je de boeken die je al hebt, hierin hebt gezet, kom je soms al snel tot de conclusie dat je boekenkast eigenlijk al te klein is. Bij de zoektocht naar je perfecte kast zie je al na vrij vlot dat er een grote verscheidenheid aan boekenkasten te koop is. En soms hoeft het doel van zo’n kast niet eens het opbergen van boeken te zijn, maar dient het eigenlijk een heel ander doel. Maar zelfs in bijvoorbeeld een apothekerskast kun je nog boeken kwijt. Het is maar hoe je er mee omgaat.

Voor iedere beurs een boekenkast

Bij de oriëntatie en uiteindelijke aanschaf van een boekenkast, kom je zeker tot de ontdekking dat je strikte keuzes moet maken. Wil je een kast of planken. Als je een kast wil, moeten je boeken dan zichtbaar zijn of mogen ze achter deuren staan? Natuurlijk kun je ook kiezen voor deuren met glas erin, zodat je boeken toch nog zichtbaar zijn. Moet het systeem modulair of enkelvoudig zijn? Kies ik voor een eenvoudige, goedkope oplossing of voor een dure design kast? Of ga ik voor een totaaloplossing en laat een boekenkast ontwerpen en aan mijn smaak en interieur aanpassen. Soms liggen oplossingen voor de hand. Ze kunnen gebonden zijn aan je budget en gelukkig is er voor iedere beurs en smaak een oplossing voorhanden.

Inspiratie

Als je de keuze voor de boekenkast hebt gemaakt, moet je op zoek naar de juiste winkel of webwinkel. Dat lijkt gemakkelijker dan het is. Er zijn namelijk nogal wat winkels of webwinkels te vinden en geloof me, ze pretenderen allemaal de goedkoopste en de beste te zijn. Vaak zie je door de bomen het bos niet meer. Neem de tijd en oriënteer je goed. Vraag na bij vrienden en kennissen, collega’s en familieleden. Kijk vooral naar kwaliteit. Soms is goedkoop toch echt duurkoop en is het beter iets meer voor een boekenkast uit te geven, als daarmee de kwaliteit van de kast ook hoger ligt. Maak voor jezelf een aantal keuzes en kies een winkel waarbij jouw gevoel goed is. Laat je vooral niet verleiden met slinkse verkooppraatjes en weet wat je wil.

Jouw kast

Als je de boekenkast gevonden hebt, moet dit prachtige meubelstuk natuurlijk gevuld worden. Vraag je daarbij af welk doel je nastreeft. Boekenkasten kunnen gevuld worden puur op alfabet, naar soort literatuur, naar interessegebied, naar taal en er zijn zelfs boekenkasten die ingedeeld worden naar kleur boek. Maar hoe je je boekenkast ook indeelt, doe het vooral op de manier waarop jij het wilt. Het is tenslotte jouw kast.

 

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.