5 Tips om langer van je matras te kunnen genieten

We brengen ongeveer een derde van ons leven slapend door, daarom is het niet geheel onbelangrijk om je matras goed te onderhouden. Gemiddeld gaat een matras zo’n 5 tot 10 jaar mee, maar alleen als het matras op de juiste manier wordt onderhouden. Wij van De Enkhuizer Bedstede vertellen je graag op welke manier je dit het beste kunt doen. Lees gauw verder en pas de tips zelf toe.

1 # Maak gebruik van een matrasbeschermer

Om je matras zo netjes mogelijk te houden is het belangrijk om een matrasbeschermer te gebruiken. Deze beschermer zorgt ervoor dat je geen vlekken op je matras krijgt. Maar ook houdt het vuil, stof, talg en zweet tegen. Hierdoor krijgen schimmels en huismijt geen schijn van kans.

2 # Draai je matras regelmatig om

Ongeacht welk type matras je hebt, het is altijd verstandig om het regelmatig om te draaien. Hierbij maakt de grootte en het materiaal niets uit. Door het regelmatig om te draaien zorg je ervoor dat het gelijkmatig slijt. Wanneer je dit niet doet, dan wordt het matras op sommige plekken slap en bovendien is de kans dat er kuilen ontstaan ook groter. Ons advies is om je matras iedere 2 maanden 180 graden te draaien.

3 # Was je beddengoed regelmatig

Tijdens het slapen verlies je onder andere zweet, olie, haren en huidcellen. Daarnaast komt eten in bed en huisdieren bij je laten slapen niet ten goede van de hygiëne van je bed. Voorkom dat je bed een walhalla wordt voor bacteriën en huisstofmijten. Was daarom iedere week al je lakens, dekens maar ook je matrasbeschermer.

4 # Niet op bed springen

Waarschijnlijk herken je dit nog wel uit je jeugd, dat je van je moeder nooit mocht springen op het bed. En ze had ook meer dan gelijk! Matrassen met vering, maar ook waterbedden en luchtbedden zijn erg gevoelig voor bedspringers. Maar ook komt het springen op het bed niet ten goede aan het frame.

5 # Laat je matras regelmatig luchten

Probeer minimaal één keer in de twee maanden je matras luchten. Doe dit vooral wanneer het een zonnige en droge dag is. Op deze manier kan het vocht op natuurlijke wijze verdampen. Ook helpt het om de hoeveelheid huisstofmijt in het matras in de hand te houden.

 

 

 

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.