5 Tips om je woning knus in te richten

Het is fijn om een grote ruimte te hebben. Maar wanneer je er net in trekt kan het toch weleens lastig zijn om je woning in te richten. Daarom hebben wij een paar tips op een rijtje gezet zodat je er binnen no time knus bij zit. Eén van onze decoratie favorieten zijn de House in style kussens

Stel je grenzen vast

Als je een grote ruimte hebt hoeft het niet voor één ding gebruikt te worden. Zo hoef je de focus te leggen op het midden van de kamer. Maar kun je verder kijken naar wat je kunt met de ruimte. Om geen chaos te creëren kun je bepalen waar een zithoek komt, waar een rust plekje geplaatst wordt etc. Door gebruik te maken van een sprei kun je onbewuste grenzen bepalen. En zo blijft de ruimte mooi in balans.

Zorg voor eenheid

Misschien ben je een natuurtalent en kun je in één keer een balans creëren. Mocht je er geen ster in zijn, net als wij, maak dan gebruik van een moodboard. Probeer bepaalde patronen terug te halen door de hele ruimte. Wanneer je een element laat terugkomen in elk gebiedje zorg je voor mooie continuïteit.

Laat jezelf zien

Kasten, dozen en planken zijn een goede opvulling van de ruimte. Maar wanneer je al je persoonlijke eigendommen verstopt kan het toch erg kil over komen.

Persoonlijkheid geeft sfeer, en dit is makkelijk te behalen met wat leuke foto frames en plantjes.

De juiste verhoudingen

Het meubilair hoeft niet altijd strak en netjes tegen de randen staan. Vaak oogt het juist beter om je banken en kasten een klein stukje van de muur af te plaatsen. Dit creëert een betere verhouding. De hoeken en achterzijden van je meubels zijn dan een natuurlijke grens. Zo blijft er genoeg bewegingsruimte. Dit brengt ons ook meteen naar onze laatste tip

Houd ruimte vrij

Door je ruimte expres vrij te houden wordt het minder rommelig. Soms hoeven er echt niet veel meubels in te staan. Maar het belangrijkste blijft altijd: Doe hetgeen waardoor jij je thuis voelt.

 

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.